keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kaksi viivaa


Raskaus on varmasti yksi kaunein tai kauhein uutinen, jonka voi kuulla. Ainakin se on elämää mullistava uutinen. Se aiheuttaa monenlaisia tunnereaktioita, vaikka olisikin vasta 0,2mm kokoinen. Se hymyilyttää, itkettää, häkellyttää, ehkä aiheuttaa huoltakin ja pakahduttaa sydämen. Siksi onkin huvittavaa, että näinkin valtavan asian usein miten tulkitsee vessassa pissaisesta tikusta.

Minä tuijotin pissaista kahta viivaa vessassa. Tyytyväisenä siitä, että olin juuri siivonnut vessan ja vaihtanut käsipyyhkeet. Näin kauniin uutisen mielellään näkee puhtaiden, pehmeiden pyyhkeiden keskellä. Olin myös erittäin onnellinen.

Olen edelleen erittäin onnellinen. Aion kirjoittaa jatkossa raskaudesta, odotuksesta ja äitiydestä, tästä onnesta, jonkin verran. Pientä pohdintaa, huvittavia tai hämmentäviä huomioita sekä vinkkejä vaunuista ja muusta materiasta. Vertaistuki- ja kokemukset ovat hienoa asia, joita toivon täälläkin näkevän. Koen kuitenkin aiheen sen verran henkilökohtaiseksi, että ihan kaikkea en tule vuodattamaan. 

Yksi sensuuritarina tulee varmasti olemaan synnytystarina. Siitäkin huolimatta, että itse imen tiedonnälkäisenä muiden synnytyskertomuksista jokaisen hetken, ponnistuksen ja rääkäisyn. Loppujen lopuksi jokainen synnytys on kuitenkin erilainen, eikä ilokaasun määrä tai avonaiset sentit etene muilla samalla tavalla. Vain yhden asian uskon olevan vakio: sattuu saakelisti.

Seuraavassa raskauspostauksessa kerron, mitä tapahtui kahden havaitun viivan jälkeen. Yritän tasapainoilla muidenkin aiheiden kanssa, joten pelkkää mahakuvaa ja puklurättiä tämä ei tule olemaan. Etenkin kun mahakuvia en pahemmin ole harrastanut.


"Pulla uunissa" on ehkä yksi typerimpiä sanontoja kuvaamaan raskautta. Kuvituskuvana pullakori on kuitenkin miellyttävämpi kuin se pissainen tikku.  

2 kommenttia:

  1. Mää tahdon ees yhden masukuvan! 😍 Ja kiitos, ei synnytystarinaa. En pysty muuten tulee sun kanssa saunaan Terapiapäivillä. 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katotaan niitää masukuvia myöhemmin ;)

      Poista